Skip to main content

Leiderschap met impact


Deze training begint met verdiepen van zelfkennis en verkent vervolgens de uitdagingen op de SEH om daarna jouw leiderschapsstijl en impact te ontwikkelen. Na twee dagen vertrek je met een persoonlijk actieplan voor verbetering van jouw SEH en jouw ziekenhuis.

Leiderschap met impact


Leiding geven en leiderschap begint bij het kennen van jezelf. Daarom start deze Masterclass met een verdieping in je kwaliteiten, valkuilen en (onbewuste) automatische gedragspatronen. Vervolgens gaan we inventariseren wat er op de SEH en ons als SEH-artsen afkomt, hoe de (acute) zorg functionee…

Leerdoelen

Na afloop van de cursus heeft de deelnemer inzicht gekregen in de volgende onderwerpen:

  • Wat is mijn kracht en hoe kan ik die gebruiken
  • Wat ben ik voor leider
  • Hoe oefen ik invloed uit
  • Wat is mijn omgeving en hoe kijkt die naar mij
  • Wat wil ik veranderen aan mijn omgeving en hoe pak ik dat aan
  • Hoe bereik ik op mijn eigen manier mijn doel

Programma

Voorbereiding: je krijgt een boek thuisgestuurd om te lezen. Vervolgens vul je een test in die je inzicht geeft in je sterke punten. Duur voorbereiding: 2 uur.

Dag 1 9.00 – 22.00 uur

Deze dag beginnen we met jezelf. Wie ben jij? Wat is jouw kracht? Wat voor leider wil je zijn en kan je zijn? Hoe verhoudt zich dat tot de wereld om je heen?
Onder leiding van een ervaren trainer/ coach krijg je dieper inzicht in jezelf en je omgeving.
In de avond zien we wat echte leiders kunnen.

Dag 2 8.30 – 17.00 uur

Deze dag gaat over onze omgeving. Hoe kijkt men naar ons en naar jou? Wat wil jij in je omgeving bereiken? Hoe ga je dat doen? Hoe coach jij je omgeving richting verandering?

Na afloop verlaat je de training met een persoonlijk plan van aanpak.

Toelatingseisen

De training is toegankelijk voor alle SEH artsen KNMG en voor 3e jaars AIOS SEH die de LOD Spelen met leiding en invloed hebben gevolgd.

Accreditatie

Door de NVSHA is een accreditatie van 12 punten voor de training toegekend.

Registratie

Je kunt je aanmelden via onderstaande link.

Deelnametarief

€ 1.500,00

Data

16 en 17 oktober 2024

Locatie

Kaap Doorn

Kaap Doorn is gelegen in Midden-Nederland, centraal in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Leiderschap met impact

Leiding geven en leiderschap begint bij het kennen van jezelf. Daarom start deze Masterclass met een verdieping in je kwaliteiten, valkuilen en (onbewuste) automatische gedragspatronen. Vervolgens gaan we inventariseren wat er op de SEH en ons als SEH-artsen afkomt, hoe de (acute) zorg functioneert en op welke plaatsen jij impact kan hebben. Daarna verdiepen we ons in de verschillende stijlen van leiderschap en gaan we aan de slag met jouw leiderschapsstijl en jouw impact. Na twee dagen verlaat je deze Masterclass met een persoonlijk actieplan. Een plan voor jouw vakgroep en met inzicht in jouw stijl van leiding geven en bovendien een verbetering van jouw impact op anderen op jouw SEH en in jouw ziekenhuis.

De cursus wordt gegeven in het Nederlands.